Kulturica 2018

Projekat Kulturica 2018 je održan u Banjaluci u maju 2018. godine u organizaciji Exit centra Banjaluka uz podršku Grada Banjaluka.
Osnovna ideja projekta je bila približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja.

 • Datum: Maj 2018
 • Partner: Grad Banja Luka
 • Ciljna grupa: Predškolci i osnovci

O projektu

U okviru projekta održane su 4 predstave za djecu: 

  • 03. maja 2018. godine „Put po svijetu na trotinetu“ GP Jazavac
  • 13. maja 2018. godine „Put po svijetu na trotinetu“ Dom kulture u Dragočaju
  • 17. maja 2018. godine „Vitez iz Vilsonove“ GP Jazavac
  • 24. maja 2018. godine „Kako su postale ružne riječi?“ GP Jazavac

Na svakoj predstavi je prisustvovalo između 250 – 270 mališana tako da je ispunjen  osnovni cilj a to je dolazak više od 1000 mališana grada Banjaluke i okoline na  predstavu u kulturnu ustanovu u potpunosti besplatno.

Vladalo je veliko interesovanje  za svaku predstavu i imali smo goste iz drugih gradova poput Centra za djecu ometenu u  razvoju iz Kozarske Dubice i djecu predškolskog uzrasta iz Čelinca. Predstavama su  prisustvovala djeca iz osjetljivih grupa kao što je Sigurna kuća, Udruženje Svjetlice,  Udruženje 4+ i druge. Kompanija MTEL, kao jedan od sponzora, dobila je karte za svaku predstavu za svoje  zaposlene.  

U sklopu promocije manifestacije Kulturica održana je press konferencija u ugodnom  ambijentu GP Jazavac na kojoj je bio prisutan veliki broj medija. Konferenciju su pored  kompanije Mtel prisustvovali predstavnici Grada Banjaluka, GP Jazavac i organizatori.

Kulturica 2018 je premašila sva naša očekivanja i veliko nam je zadovoljstvo što je MTEL, kao vodeća telekom  kompanija u našoj državi, dao doprinos ovoj manifestaciji. Posebno se istakao interaktivno govorni aparat koji smo posebno za ovu priliku izradili u saradnji  sa firmom Dev studio. Aparat je još neki period ostao u GP Jazavac kako bi bio djeci na  raspolaganju i kako bi ih podučavao bontonu.

Prije svake predstave organizovan je revijalni program ‐ radionice za djecu i roditelje sa  animatorima, maskotama, poklonima. Djeca su se igrala, crtala, plesala učila o bontonu.

Kulturica 2018. je imala odličnu medijsku podršku te su organizatori Nikolina i  Željka gostovale u Radio i TV emisijama medijskih kuća: RTRS, ATV, ELTA, BN.  Kulturica se spominjala i na brojnim portalima.

Odličan video u trajanju od jednog minuta napravio  je Wedding studio Mihajlo. Video je sjajno uhvatio suštinu onoga što predstavlja Kulturica.

Hvala našim sponzorima!

Ostali projekti