Kulturica 2019

Sa velikim oduševljenjem UG “Centar za mame” nastavio je
realizaciju najkulturnijeg događaj za mališane u gradu Banjaluci,
a to je “Kulturica 2019”.

  • Datum: Septembar 2019
  • Partner: Grad Banja Luka
  • Ciljna grupa: Djeca i okolnih prigradskih naselja 

O projektu

Osnovna ideja događaja je približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja a sve to kroz igru, zabavu, izradu dječijeg “umjetničkog djela”, interaktivno druženje i poklone.

Takođe, ovim projektom željeli smo da utičemo na podizanje svijesti javnosti o pozorišnoj umjetnosti  i pravilima lijepog ponašanja u kulturnim  ustanovama.

Ove godine Kulturicu su posjetili mališani O.Š. “Đura Jakšić” iz Šargovca, O.Š. “Jovan Dučić” iz Zalužana, Kuljana i Priječana, O.Š. “Desanka Maksimović” iz Dragočaja, O.Š. “Miloš Crnjanski” iz naselja  Petrićevac, O.Š “Vuk Stefanović Karadžić” iz Borika kao i djeca iz udruženja „Svjetlice-dajte im šansu“ i „Četiri plus“.

Cilj projekta “ Mjesec pozorišta za djecu – Kulturica 2019” bio je dovesti što više predškolaca i osnovaca u kulturnu ustanovu tj. Gradsko pozorište “Jazavac”. Mališani su potpuno besplatno posjetili predstave Vitez iz Vilsonove“ i „Put po svijetu na trotinetu“ a mogli su uživati i u revijalnom dijelu prije početka predstave.

Kroz ove dvije predstave koje su se odigrale u toku dvije sedmice, preko 500 mališana bi dobilo priliku da posjeti ovu kulturnu ustanovu, uživa u predstavi, druženju i poklonima.

Revijalni dio ovogodišnje Kulturice je osmišljen kao likovna kolonija pod nazivom ZAVRTI KRUG SREĆE DA PRIJATELJSTVO BUDE VEĆE, koja je imala za cilj razvoj dječijeg stvaralaštva, drugarstva i kreiranje umjetničkog djela.

 

Djeca su prije svake predstave sa banjalučim umjetnikom Renatom Rakićem oslikali dio umjetničkog djela te je poslije svih predstava formiran kompletan krug u cjelinu.

 

Ovo malo dječije umjetničko djelo prenijeli smo u digitalni oblik nakon čega je krasilo bilborde, sitilajtove i društvene mreže. Ova kampanja je imala za cilj da od svakog djeteta napravi malog junaka i umjetnika te da probudi osjećaj drugarstva, empatije i radoznalosti.

Hvala našim sponzorima!

Kao i uvijek uz nas su mediji

"Kulturica" donosi besplatne predstave za 500 mališana

Udruženje građana „Centar za mame“ počinje sa realizacijom projekta #Kulturica2019 u utorak 17.septembra, u 18 časova u Gradskom pozorištu Jazavac, kada će biti odigrana prva predstava „Vitez iz Vilsonove“. Revijalni dio počinje u 17 časova.

Klikni za cijeli tekst

PROJEKAT "KULTURICA" Mališani uživali u besplatnim predstavama

Putem projekta „Kulturica “ u toku septembra pozorište je posjetilo više od 500 mališana.  Odigrane su dvije predstave za djecu “Put po svijetu na trotinetu” i “Vitez iz Vilsonove” u gradskom pozorištu Jazavac. Uvertira u obje predstave bila je mala likovna kolonija pod umjetničkom palicom slikara Renata Rakića, koja je oduševila prisutne mališane.

Klikni za cijeli tekst

“Kulturica” za najmlađe

Osnovna ideja događaja je približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja, a sve to kroz igru, zabavu i interaktivno druženje.

Klikni za cijeli tekst

Imali smo i lijepe vizuale

 

Ostali projekti