Digitalna akademija za mame 2018

Uz podršku Grada Banja Luka, organizovali smo besplatnu obuku za 60 nezaposlenih žena, prvenstveno mama, koje smo edukovali za jednu od najbrže rastućih  privrednih podgrana a to je digitalni marketing.

 • Datum: Novembar / Decembar 2018
 • Partner: Grad Banja Luka
 • Ciljna grupa: Nezaposlene žene / mame

O projektu

Prednost ove vrste posla je što se može raditi sa bilo koje lokacije (od kuće), potreba za ovim kadrom se svakim danom povećava a usko je vezana za informacione tehnologije.
Mame koje prođu obuku biće u mogućnosti da, pored vođenja domaćinstva i brige o djeci, pronađu angažman koji će doprinositi egzistenciji porodice.

 

Osim finansijskog aspekta koji je bitan za majku, djecu i porodicu tu je i vraćanje dostojanstva i samopouzdanja majkama te stvaranje osjećaja vrijednosti.

 

 

Edukacija se provodila u dvije grupe kroz četiri modula koja pokrivaju oblasti kao što su:
 • osnove interneta i marketinga
 • digitalni marketing
 • društvene mreže
 • kako funkcionišu web stranice
 • izrada Facebook i Instagram poslovne stranice
 • upoznavanje sa mogućnostima pretraživača
 • otvaranje YouTube i Google+ kanala
 • osnove dizajna

Termini obuke organizovani su vikendom, kako bi se polaznice mogle uskladiti sa porodičnim obavezama.

Nakon završenog kursa polaznice su osposobljene da  naprave kompletnu kampanju, mini startegiju te planove i analitiku vođenja raznih kanala za privredne subjekte. Na ovaj način pružila im se podrška za izlazak na tržište rada, a za tri najaktivnije polaznice obezbjeđena je praksa u privrednim subjektima iz ovih oblasti.

Nikolina Aničić najavljuje DAM 2018

Kroz ovaj projekat Grad Banja Luka je obezbjedio sredstva za obuku 40 nezaposlenih žena, ali s obzirom na veliko interesovanje, mi u Centaru za mame smo se svim srcem potrudile da nabavimo sredstva za edukaciju žena koje smo u prvom krugu, nažalost, morale odbiti.

Ta dodatna sredstva obezbijedilo nam je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske i na taj način je još 20 žena dobilo priliku da prođe obuku iz digitalnog marketinga.

 Veliku zahvalnost dugujemo sjajnim trenerima Alekseju Đurđeviću, Gradimiru Stankoviću i Petri Ivanović koji su nesebično dijelili znanje i podršku kroz module koji su predavali.

Po završetku kursa, željeli smo da proslavimo uspjeh naših polaznica pa smo im upriličili zabavu u Aquana baru.
U goste nam je došao Neven Stanić, u ime Grada Banja Luka koji je sufinansirao ovaj projekat.
Usrećili smo 30 mama ali i one su usrećile nas jer su se sprijateljile, pomagale jedna drugoj a neke su već počele i da rade u ovim vodama.
Vitaminka Banjaluka i Moja pekara su se potrudili da uživamo u divnim kiflicama, slatkišima i sokovima a za dobro raspoloženje na proslavi bila je zaslužna sjajna i energična Bojana Mutić.

Moram još jednom da Vam se zahvalim na ukazanoj prilici da učestvujem u Vašem projektu Digitalna akademija za mame.

Nama, početnicama u ovoj oblasti je jako puno značilo da čujemo od iskusnih predavača značajne informacije vezane za marketing i samo oglašavanje na društvenim mrežama koje ćemo sada moći i same primjenjivati u praksi, uz dosta truda i rada. Sve pohvale za organizaciju.

Milkica Đurić

Ostali projekti